::   Αρχή
 ::   Φυσικοθεραπεία
 ::   Ρεφλεξολογία
 ::   Επικοινωνία
 ::   Συνεργασες
 
 

Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και την ράχη των ποδιών. Επειδή στο πέλμα υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις, αυτές οι εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε καθένα σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα την διέγερση του νευρικού και του αμυντικού συστήματος του οργανισμού αν στην περίπτωση του ασθενή δεν είναι εφικτό να γίνει εφαρμογή στα πόδια γίνεται στα χέρια.

Το 1913 ο Αμερικανός χειρουργός William Fitzgerald, εισήγαγε τον όρο 'θεραπεία ζωνών'. Λίγα χρόνια μετά, γύρω στο 1930, η Eunice Ingham δημιούργησε τους πρώτους "ρεφλεξολογικούς χάρτες" και εισήγαγε τον όρο «ρεφλεξολογία».

Από τις αρχές του 2010 ξεκίνησε η πρώτη μεγάλη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να τεθούν οι βάσεις για την έρευνα στις Συμπληρωματικές και Εναλλακτικές Θεραπείες με το πρόγραμμα Cambrella . Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 3 ετών και συμμετέχουν σύλλογοι, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Ρεφλεξολογα κατα την διρκεια της εγκυμοσνης.
Η ρεφλεξολογα εναι μια φυσικ, ακνδυνη, ολιστικ μθοδος η οποα συμβλει στην διατρηση της καλς υγεας του οργανισμο,εν ταυτχρονα ενεργοποιε την ικαντητ του για αυτοθεραπεα. Ειδικ κατα την περοδο της εγκυμοσνης, προσφρει ανακοφιση απο το στρες, εν λειτουργε συμπληρωματικ στην προετοιμασα του σματος για τον τοκετ και την λευση του μωρου.Πιο συγκεκριμνα, εγκυμονοσες μητρες που δχτηκαν Ρεφλεξολογα παρατηρησαν τι ,τους πρσφερε αισθμα ευεξας και αναζωογνησης , βελτωση της ποιτητα του πνου και της πψης, ανακοφιση στα κουρασμνα πδια.
Η ρεφλεξολογα ως συμπληρωματικ μεθοδολογα χει αποδειχθε ωφλιμη για τις εξς περιπτσεις :
Πρωιν αδιαθεσα, καορες, κπωση, αλλαγς στην ρεξη, στρες, οδημα του κρου πδα, ρθμιση ορμονν, αιμορροδες , εμετ, ναυτα, δυσκοιλιτητα, μυοσκελετικο πνοι , σθμα, συναισθηματικς καταστσεις, επιλχειος κατθλιψη.

     COPYRIGHT (C) 2012, Katerina Piaki